Podcast 4 over de Reynaert geïllustreerd

‘Alleen al de manier waarop de dieren mét of zonder kleding worden gekarakteriseerd spreekt boekdelen.’
In de KB, de Nationale Bibliotheek, horen we kunsthistorici Saskia de Bodt, Jeroen Kapelle en Hannah Jansen, vanuit verschillend perspectief over geïllustreerde Reynaert-verhalen uit de collectie van de KB.

Aventure maakt een vijfdelige podcast over het Reynaert-verhaal tegen de achtergrond van vijftiende-eeuwse muziek.
Aflevering 4 Bloot of gekleed. De Reynaert geïllustreerd beluister je hier in SoundCloud of op deze website:
https://aventure-ensemble.nl/podcast/

Programma bekend Online introductie Workshop 12 juni

Zaterdag 12 juni, 10:00-11:30 uur, geven we een korte introductie online op de Workshop Leugens in de stad – Vroeg vijftiende-eeuwse polyfonie rond Reynaerts historie. Wil je erbij zijn meld je dan voor 11 juni 18:00 uur aan om muziek en de zoom link te ontvangen. Programma

Workshop ‘Leugens in de stad’ verplaatst naar 9 & 10 oktober

Tot onze grote spijt hebben we door de onzekere ontwikkelingen van de pandemie moeten besluiten de workshop met presentatie Leugens in de stad – Vroeg vijftiende-eeuwse polyfonie rond Reynaerts historie uit te stellen. De workshop zal nu plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 oktober, 2021. Aanmelden kan tot 15 september.

Online introductie op 12 juni
Wel organiseren we een korte online introductie op zaterdag 12 juni van 10:00-11:30 uur. Wil je daarbij zijn stuur dan een mail naar itasgk@xs4all.nl om een zoom-link te ontvangen.

Meld je nu aan! Workshop Vijftiende-eeuwse polyfonie rond Reynaerts historie

Leugens in de stad – Vroeg vijftiende-eeuwse polyfonie rond Reynaerts historie (ca. 1417)
Vroeg vijftiende-eeuwse motetten en ballades laten met het imiteren van klokken, toeters en marktkooplui het geluid van laatmiddeleeuwse steden in Vlaanderen en Nederland horen. Ook de maatschappijkritische noot ontbreekt niet. De ballade Ach Vlaendere vrie en motetten als Comes Flandrie, Degentis vita en Virgo dulcis staan op het programma. Lees hier meer.
Luister vast podcast 3 om een indruk te krijgen.

Aanmelden vóór 1 mei.
Vanwege de onzekerheid over de ontwikkeling van de pandemie vragen we geen inschrijfgeld. Cursusgeld is pas verschuldigd op het moment dat duidelijk is dat de workshop veilig plaats kan vinden. Mocht dit in juni nog niet het geval zijn dan wordt een nieuwe datum gezocht. Het loont WEL je tijdig in te schrijven!