O, rosa bella

Zomerschool 10-14 juli 2023
Schiermonnikoog

O, rosa bella – Diversiteit aan rozen in 15e-eeuwse muziek
Muziek uit de hele 15e eeuw waarin het symbool van de roos een rol speelt: Bedynghams O, rosa bella, in verschillende bewerkingen en met toegevoegde stemmen, zoals de zes-stemmige versie uit Trente Codex 89; delen uit Missa O, rosa bella I; het ‘O, rosa bella motet’ O, pater eterne uit de Strahov Codex en ‘Quodlibets’ uit de Żagań partbooks. Andere ‘rozenmuziek’, zoals Ave regina celorum en O florens rosa, Walter Frye (fl. 1450-75); Wer ist die da durchleuchtet van Wolkenstein en Binnen in mir hertzen cas uit het Gruuthuse Handschrift. Het vierstemmige Maria sart van edel’art, een rose inden doren uit Handschrift Koning.
Lees meer
Schiermonnikoog
De zomerschool vindt van maandag 10 t/m vrijdag 14 juli 2023 plaats in de Got Tjark op Schiermonnikoog. Zangers en instrumentalisten werken o.l.v. Christopher Kale, Marco Magalhães en Ita Hijmans naar een presentatie op vrijdagmiddag 14 juli toe.
Aanmelden vóór 15 maart 2023 door een e-mail te sturen naar Aventure itasgk@xs4all.nl met naam, mailadres, stemsoort of instrument.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: